autor:

husni

» » Aperitive cu carne

Saorma de pui(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul, os si piele,se taie felii.


Se face o marinata din ceapa, ingredientele marinatei)


Intr-un vas se alterneaza feliile de pui cu marinata;se lasa cca 48 de ore,in frigider.


Dupa 2 zile se scot feliile de pui din marinata si se prajesc in putin ulei de masline.


Fiecare lipie se taie in 4;deci din taierea fiecarei lipii, obtinem 4 triunghiuri.Din fiecare triunghi facem un sandvici asa:se pune umplutura la baza triunghiului si se ruleaza ca si cornuletele,dar se inchid la capete.


Umplutura,care se pune pe baza triunghiului este:cca 2 linguri de sos facut din "tahini" ,iaurt,sare(se pun cca 4 linguru de tahini,apoi cca 4 linguri de iaurt si sare dupa gust;se amesteca).Peste sos, se pun cca 3 felii de castravete murat,apoi citeva felii de pui prajit,apoi cca 1 lingura de ceapa,pestisori amestecata cu sumaq(un condiment acrisor,care coloreaza in rosu);peste toate,se pun 2 jumatati de rondela de rosie.


Se ruleaza;se aseaza intr-o tava,neunsa;se da putin la cuptor,numai pt a se incalzi.


Se servesc linga cartofi prajiti

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Se poate face,dragelor,Saorma de carne,cam tot asa;se pune in plus in marinata niste nucsoara si niste boia iute.In rest totul la fel.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Draga Camelia,beitii mei sunt topiti dupa asa ceva,uite mi-ai dat o idee,ca tot la mine se arunca lipiile care le cumpara ei.Baietii mei isi cumpara de la magazin arabesc lipii cu specific arabesc si uite o ocazie sa le fac si eu.Felicitari pentru reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    M ai inurajat si pe mine sa o fac. Felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Sper,draga Silvia,sa gasesti "lipii" !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Ma-i corupt,fac si eu,am slvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -1/2 pui
  • Marinata:
  • -1 ceapa(nu mare),taiata pestisori
  • -1,5 lingura otet
  • -cam 4 catei de usturoi(batut)
  • -cca1/2 lingurita de sare
  • -2 linguri de iaurt
  • -2-3 rondele de lamiiefiecare rondea taiata in 4
  • -1/4 lingurita de piper
  • -un virf de cutit de cardamom pudra(sau dupa gust)
  • -cam 6 boabe de cardamom
  • -1,5 lingura de ulei de masline
  • 3 lipii,subtiri.Fiecare lipie se taie in 4.Diametrul unei lipii este de cca 54 cm.
  • Mai e nevoie de(pt.a se pune in sandvici)
  • -4 linguri de tahini
  • -4 linguri de iaurt
  • -putina sare
  • -cca 5 castraveti murati
  • -1 ceapa
  • -cca 1 lingurita "sumaq"(un condimenta se vedea pe google).Se poate si fara
  • -2 rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

29 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Lichior de cafea

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri

husni

Se poate face,dragelor,Saorma de carne,cam tot asa;se pune in plus in marinata niste nucsoara si niste boia iute.In rest totul la fel.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa. Calim

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne