autor:

husni

» » Aperitive cu carne

Saorma de pui(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul, os si piele,se taie felii.


Se face o marinata din ceapa, ingredientele marinatei)


Intr-un vas se alterneaza feliile de pui cu marinata;se lasa cca 48 de ore,in frigider.


Dupa 2 zile se scot feliile de pui din marinata si se prajesc in putin ulei de masline.


Fiecare lipie se taie in 4;deci din taierea fiecarei lipii, obtinem 4 triunghiuri.Din fiecare triunghi facem un sandvici asa:se pune umplutura la baza triunghiului si se ruleaza ca si cornuletele,dar se inchid la capete.


Umplutura,care se pune pe baza triunghiului este:cca 2 linguri de sos facut din "tahini" ,iaurt,sare(se pun cca 4 linguru de tahini,apoi cca 4 linguri de iaurt si sare dupa gust;se amesteca).Peste sos, se pun cca 3 felii de castravete murat,apoi citeva felii de pui prajit,apoi cca 1 lingura de ceapa,pestisori amestecata cu sumaq(un condiment acrisor,care coloreaza in rosu);peste toate,se pun 2 jumatati de rondela de rosie.


Se ruleaza;se aseaza intr-o tava,neunsa;se da putin la cuptor,numai pt a se incalzi.


Se servesc linga cartofi prajiti

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Se poate face,dragelor,Saorma de carne,cam tot asa;se pune in plus in marinata niste nucsoara si niste boia iute.In rest totul la fel.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Draga Camelia,beitii mei sunt topiti dupa asa ceva,uite mi-ai dat o idee,ca tot la mine se arunca lipiile care le cumpara ei.Baietii mei isi cumpara de la magazin arabesc lipii cu specific arabesc si uite o ocazie sa le fac si eu.Felicitari pentru reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    M ai inurajat si pe mine sa o fac. Felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Sper,draga Silvia,sa gasesti "lipii" !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Ma-i corupt,fac si eu,am slvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -1/2 pui
  • Marinata:
  • -1 ceapa(nu mare),taiata pestisori
  • -1,5 lingura otet
  • -cam 4 catei de usturoi(batut)
  • -cca1/2 lingurita de sare
  • -2 linguri de iaurt
  • -2-3 rondele de lamiiefiecare rondea taiata in 4
  • -1/4 lingurita de piper
  • -un virf de cutit de cardamom pudra(sau dupa gust)
  • -cam 6 boabe de cardamom
  • -1,5 lingura de ulei de masline
  • 3 lipii,subtiri.Fiecare lipie se taie in 4.Diametrul unei lipii este de cca 54 cm.
  • Mai e nevoie de(pt.a se pune in sandvici)
  • -4 linguri de tahini
  • -4 linguri de iaurt
  • -putina sare
  • -cca 5 castraveti murati
  • -1 ceapa
  • -cca 1 lingurita "sumaq"(un condimenta se vedea pe google).Se poate si fara
  • -2 rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

37 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

husni

Se poate face,dragelor,Saorma de carne,cam tot asa;se pune in plus in marinata niste nucsoara si niste boia iute.In rest totul la fel.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de piept de pui

Rulada de piept de pui

Mod de preparare: Oualele se fierb 10 minute, se lasa putin in apa rece, se decojesc si apoi se taie rondele nici foarte groase nici

28 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Rulada de curcan cu legume

Rulada de curcan cu legume

Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne