Afinata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg. afine
  • 2 kg. zahar
  • 2 l alcool dublu rafinat
  • 2 l apa de fantana.

Mod de preparare

Zaharul se pune peste afine intr-o damigeana de 10 l, se lasa 3-5 zile la umbra dupa care se pune in pivnita minim 30 zile in care se agita de cateva ori.

Se toarna alcoolul si apa dupa care se mai lasa 3 zile pentru omogenizare.

Indicatii: fructele de padure nu se spala si perioada de 30 zile daca se mareste calitatea bauturii creste. Am folosit afine care au stat la macerat 3 ani si a iesit o afinata f. buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise