Afinata a la SOLO

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3kg afine
  • -2kg zahar
  • -500 ml rom[4stcl.esenta rom]
  • -1 baton vanilie[6 pl.zahar vanilat]
  • -1 L alcool dublu rafinat de 90
  • -10 buc.samburi de caise
  • -1 damigeana de 10 L

Mod de preparare

Se pun afinele in damigeana,se pune zaharul si se lasa 3-4 zile la soare[nu chiar in soare],se adauga dupa aceea essenta de rom,zaharul vanilat,samburi de caise si se mai lasa 2-3 zile amastacandu-se in fiecare zi[de 2 ori],dupa ce au trecut cele 7-8 zile punem alcoolul si lasam alte 7 zile intrun loc racoros,in acest timp mai miscam de cateva ori damigeana,dupa care putem sa o umplem[indicat ar fi cu rachiu de cereale,vodca de mai slaba calitate,nu indic tuica- ii schimba toata savoarea].

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise