Afumaturi pentru Craciun

Imi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe.

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -ceafa de porc;
  • -muschi de porc;
  • -costita de porc;
  • -slanina de porc;
  • -rasol de porc;
  • -sare dupa gust,este bine sa nu exagerati;
  • -piper macinat;
  • -usturoi facut mujdei;
  • -oregano;
  • -rozamrin;
  • -foi de dafin.

Mod de preparare

Imi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe. Anul aceasta de ajun am pregatit ca in fiecare an afumaturi pentru sarbatorile de iarna!

Mod de preparare:

Intr-un vas mare se presoara sare, piper, mujdei de usturoi, oregano, rozmarin, foi de dafin, se asaza un rand de carne, iarasi un rand de condimente si sare si tot asa, pana la terminare si se da vasul intr-o incapere rece pentru cel putin o saptamana, asa carnea isi va trage sare si condimente si se va aromatiza.

Se pregatesc lemne de esenta tare, cires,stejar si cateva crengute de cetina verde.

Se asaza carnea in afumatoare si se da foc si fum si din cand in cand se baga cateva crengute de cetina,asta ca sa prinda o aroma deosebita.Se sta langa afumatoare cam o zi intreaga si se pregateste afumatura sa iasa bine.Din cand in cand se mai gusta si se mai racoreste cu cate un paharut de tuica de casa,asta ca sa incalzeasca sufletele si atmosfera.Dupa o zi minunata se lasa afumatura in afumatoare pe tot parcursul iernii sau pana se termina de consumat,asa ea se va usca si va fi extraordinar de buna.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise