ALBINITA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 150g zahar
  • 1 ou
  • 30g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 3 linguri de lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 250 ml lapte
  • 2 linguri de gris
  • un pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • un borcan de gem mai acrisor

Mod de preparare

Foile:

Intr-un vas de tuci se amesteca 1 ou cu 30g unt, 2 linguri miere de albine , 3 linguri de lapte si 1 lingurita de bicarbonat . Toate acestea se freaca bine pe ochiul de la aragaz la foc foarte mic pana se ingroasa. Dupa ce se ia de pe foc se lasa sa se racoreasca un pic apoi se adauga faina se prepara un aluat potrivit. Se imparte aluatul in patru si se vor intinde patru foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Tava se va unge si tapeta cu faina. Coacerea se va face la foc rapid durata de coacere max 15 minute.

Crema:

Intr-un vas pe baimarin se va fierbe 250 ml lapte cu 2 linguri de gris. Dupa ce se raceste se va amesteca cu un pachet de unt care a fost frecat bine cu 200g zahar pudra.

Pe o planseta se va aseza prima foaie apoi se va intinde o parte din crema pregatita se adauga ce-a de a doua foaie ,ae

se va umple cu gemul acrisor , apoi foaia a treia ,restul de crema si ultima foaie peste care se va presura zahar pudra.

* Foile vor fi insiropate usor prin ungere cu un sirop preparat in casa sau suc din orice fruct.

* Prajitura va fi lasate la rece 12 ore apoi se va taia pentru a fi servita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise