Aluat cornulete fragede (sau foaie placinta)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet margarina (unirea sau rama)
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri otet
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa lamaie
  • 12-15 linguri faina (sa iasa un aluat care se intinde dar nu e f tare)
  • Daca se fac foi de placinta , se adauga in plus un ou

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu apa, otetul si bicarbonatul, se pune coaja rasa de lamaie si faina si se framanta un aluat care se intinde pe plansa de lucru si se taie in forme de patratele care se umplu cu rahat sau gem si se ruleaza in forma de cornulet. Atentie sa lipiti bine colturile! Se coc la cuptor la foc potrivit. Daca se face foaie de placinta se adauga in plus si un ou si se imparte apoi coca in 2 parti egale care se intind. Se poate pune umplutura de mere sau de branza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise