Aluat cu branza de vaci

Reteta de aluat cu branza de vaci. Aluat cu branza de vaci reteta simpla si rapida. Aluat pentru placinte sarate, pateuri, saratele, pogacele, rulouri sau cornulete sarate. Retete de aluat cu branza de vaci.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci grasa
  • 250 g unt/margarina (sau 200 g untura de porc)
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu sare

Mod de preparare

Reteta de aluat cu branza de vaci este una dintre preferatele mele. Se prepara usor, din ingrediente simple si rezultatul este grozav. Am preparat cu el saratele, placinte sarate, pateuri cu carne, rulouri cu branza, etc.

Se pune intr-un bol branza de vaci, untura moale (nu topita) si sarea. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina, mai bine de jumatate din cantitate si se amesteca cu lingura. Apoi se pune restul de faina pe blatul de lucru, se rastoarna compozitia din bol si se framanta doar pana cand incorporam restul de faina, nu mai mult.

Se pune aluatul obtinut intr-o folie alimentara sau intr-o punga si se lasa la frigider peste noapte.

Apoi se poate folosi la preparatul dorit.

Este un aluat minunat, fraged, foietat, care nu este cu nimic mai prejos decat un aluat foietaj veritabil.

Incercati si voi reteta de aluat cu branza de vaci, va asigur ca va deveni preferatul vostru. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise