Aluat de drojdie ptr prajituri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr(4pahare)
  • 200 gr unt
  • 80 gr(1/3)pahar zahar
  • 2 oua mari
  • 1lingurita de sare
  • 2/3 pahar lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita de etenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta un aluat.Dupa ce lam framintat putin adaugam untul taiat in cuburi, si framintam in continuare dupa care adaugam sarea si mai framintam putin.Acoperim vasul cu aluat cu naylon si-l lasam pentru o noapte la frigider, sau 5-6 ore ziua.

Aluatul se potriveste la diferite copturi, ca cornulete cu ciocolata, strudel cu mere, cu brinza, cu stafide nuca si scortisoara.

Este un aluat usor si foarte practic mai ales ptr cine nare mult timp.

Se poate pregati si cu robotul de bucatarie se pun toate ingridentele inafara de unt si sare se face aluatul si dupa aceea untul si sarea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise