Aluat de pizza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - faina 230g
  • - drojdie 1 cubulet
  • - sare, 1 pachetel de
  • - ulei ~2 linguri
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Amestecati ingredientele si adaugati apa fierbinte astfel incat sa formeze un aluat moale dar nelipicios. Framantati pe o suprafata tapetata cu faina, pana cand devine neted si pufos. Intindeti un blat de 25 cm. si asezati-l pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Adaugati sos de rosii si umplutura dupa preferinta (ciuperci, sunca, masline, etc.) Aluatul nu trebuie incarcat cu un strat prea gros; acesta tine aburul in blat, impiedicind coacerea. Se baga la cuptor aprox. 15 minute, pina cind marginile devin aurii. Scoateti pizza, adaugati cascavalul si il introduceti la cuptor, pina cand incepe sa se topesca. Timpul necesar prepararii unui aluat de pizza este de o ora.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise