Aluat de pizza a la Jamie Oliver

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g faina alba de paine
  • 200g gris sau faina alba de paine
  • 1 lg rasa de sare
  • 2 pachetele a cate 7g de drojdie uscata( eu am pus drojdie proaspata)
  • 1 lgt zahar tos
  • cca 650 ml apa calduta

Mod de preparare

Turnati faina si sarea pe o suprafata uscata si faceti in centru o adancitura in care adaugati drojdia si zaharul dizolvate in prealabil in apa calduta. se aduce spre centru faina si se amesteca cu apa. se trece la framantatul cu mainile cca 10 min. Presarati aluatul cu faina, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l 15 min la temp. camerei.Impartiti aluatul in 6 bile apoi intindeti fiecare bila de cca 0,5 cm grosime si lasati-le 15 min la crescut . Cand vreti sa coaceti pizza incingeti cuptorul, puneti aluatul in tava de pizza si puneti garniturile dorite dar atentie nu incarcati pizza cu ele. Intotdeauna puneti deasupra 3-4 lg de sos de rosii mai grosut si apoi puneti restul de garnituri. Coaceti 7-10 min pana evine usor aurie. E ca cea de la pizzerie!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise