Aluat pentru foietaj

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei
  • apa
  • faina
  • untura
  • sare

Mod de preparare

aluatul I :

7 linguri ulei,10 liguri apa si faina cit cuprinde.se face un aluat care sa poata fi intins.

aluatul II :

2 linguri untura se amesteca cu 7 linguri faina.faina puneti cit sa se poata intinde cu lingura.

se intinde aluatul I si peste el se intinde cu lingura aluatul II.se impacheteaza si se intinde din nou.se repeta operatia de citeva ori,apoi se da la rece 30 minute.

se fac doua foi.pentru cremsnit se coc foile pe dosul tavii.pentru placinta cu mere,brinza,varza,cartofi sau ceapa ,foile se pun in tava necoapte.aluatul poate fi folosit si pentru saleuri sau cornuri umplute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise