Aluat pizza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ● 150 ml apa calda
  • ● jumatate lingurita zahar
  • ● 1 lingurita drojdie uscata
  • ● 250 gr faina
  • ● 3 linguri ulei de masline
  • ● 1 lingurita sare

Mod de preparare

1. Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu o lingura faina, 3-4 linguri apa calda si zaharul, pana se face ca o pasta. Se acopera si se lasa pana se umfla si face spuma.

2. Intr-un castron se puna faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic. Daca e necesar se adauga si restul de apa. Se framanta bine, lasandu-se acoperit la dospit pana isi mareste volumul.

Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise