Amestec din legume pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg morcov (se poate pune si jumatate din cantitate insa eu prefer sa predomine aceasta leguma )
  • 500 g ceapa
  • 250 g rosii mature
  • 350 gr telina radacina
  • 350 g patrunjel radacina
  • o bucata mare de pastarnac
  • 2 felii usturoi
  • 8 frunze busuioc proaspat
  • o legatura de patrunjel verde
  • 3 frunze de salvie
  • 500 g sare

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata apoi se lasa la zvantat cateva ore , puse pe un servet absorbant . Dupa zvantare se trec radacinoasele prin masina de tocat carne . Verdeata se toaca marunt cu cutitul . Intr-un castron incapator , se amesteca toate componentele impreuna cu sarea . Lasati sa se aseze 24 ore , amestecand uneori .

A doua zi puneti compozitia in borcane de sticla si inchideti cu capace etans . Se tin intr-o camara racoroasa .

Din aceasta cantitate de legume mi-au iesit cinci borcane .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise