Andive cu sos bechamel şi parmezan ras

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g andive, un pahar sos Bechamelle, 50 g parmezan ras
  • Pentru sos (ingrediente pentru 1 kg): 80 g faina, 1 I lapte, 80 g unt, 10 g sare.

Mod de preparare

Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă, unsa cu unt. Se adaugă puţină apă cu suc de lămâie şi sare, şi se lasă pe foc până ce apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt şi se dau la cuptor, acoperite cu un capac timp de o oră, ca să fiarbă înăbuşit. Când andivele s-au înmuiat, se scot pe un platou şi deasupra se toarnă sosul şi apoi, se presara parmezan ras.

Pentru sos: Făina se dizolvă în puţin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert la foc potrivit, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina şi sarea, amestecând cu telul în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Compoziţia se fierbe 30 de minute, după care se strecoară, se controlează gustul şi se adaugă restul de unt pentru a nu se prinde crustă. Se menţine la cald, se foloseşte ca bază la alte sosuri.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise