Andive prajite

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 2 persoane:
  • 4 andive
  • 100 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • 1/2 lamaie
  • sare,piper
  • 4 oua

Mod de preparare

Andivele le stergem cu un prosop curat(nu se spala niciodata pt ca se amarasc!!!)

Le taiem in doua si scoatem cotorul ca sa nu fie amare cand se prajesc.

Le stropim cu zeama de la lamaie.

Incingem o tigaie ,punem untul si cand s-a topit punem andivele la prajit.

Se intorc pe toate partile pana se rumenesc (focul sa fie mic si tigaia sa aiba capac).

Intre timp se fierb ouale astfel:se fierbe apa cu sare si o lingura de otet.

Cand clocoteste se pun ouale usor si dupa ceas se lasa 4 min (daca sunt de la frigider,5min).

Se scot si se pun in jet de apa rece cateva secunde,apoi se decojesc usor .

Cand andivele sunt gata presaram sare si piper dupa gust si rasturnam pe farfurii.

Adaugam cascavalul ras si deasupra punem ouale taiate in doua.

Pot sa va asigur ca e o bunatate!!!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise