Anghemacht de miel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 900 g carne de miel
  • 150 g ulei sau untura
  • 100 g faina
  • 100 g ceapa
  • 200 g zarzavat
  • sare de lamiie
  • piper
  • verdeata
  • zeama de lamiie
  • 1 kg cartofi pentru garnitura

Mod de preparare

Se taie bucati carnea de miel, se sareaza si se prajeste in untura sau ulei incins cit sa capete culoare aurie. Se scoate in alt vas iar in untura ramasa se trage usor ceapa, la care se adauga zarzavat de supa ras, apoi faina, amestecindu-se. Se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba 20-30 minute , dupa care se strecoara peste carnea prajita, potrivindu-se de sare, piper si de acreala cu sare de lamiie. Se fierbe pina este gata carnea.

Se serveste cu cartofi natur, presarati cu verdeata si cu felii de lamiie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise