Anghinare cu pancetta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 anghinare
  • 1 lamaie
  • 100 gr pancetta
  • 3-4 catei de usturoi
  • oregano
  • 1 lingurita de faina alba
  • ulei de masline extra virgin
  • sare

Mod de preparare

Incepem cu prepararea anghinarelor care necesita rapiditate si un pic de timp.Inainte de a pregati anghinarele taiem lamaia pe jumatate pt a stropi imediat aceste legume cu zeama de lamaie dupa ce le-am taiat.Taiem pe jumatate leguma si eliminam frunzele superioare pana ajungem la frunzulitele mai tinere si fragede.Cu ajutorul unei lingurite de cafea eliminam \"puful\" din interior.Eu le-am taiat din nou pe jumatate ,dar este optional.Nu uitam sa le frecam cu lamaia imediat dupa ce le-am curatat ,altfel se vor innegri.Punem apa cu sare ,zeama de lamaie si un pic de faina alba intr-o oala ,in care o sa fierbem anghinarele.Le vom fierbe timp de 30-40 minute la oala normala sau 10 minute la oala cu presiune.Cand s-au fiert le punem la scurs si le rezervam.In aceeasi oala(fara apa) sau intr-o alta tigaie,turnam uleiul,usturoiul tocat marunt,pancetta ,oregano si anghinarele fierte si scurse de apa.Lasam sa se caleasca totul bine cca 5 minute la foc potrivit,amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,dar cu grija sa nu se rupa legumele.Se serveste la masa.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise