ANTRICOT CU LEGUME

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g.antricot vita,
  • 2-3 morcovi,
  • 2 teline potrivite,
  • 2-3 cepe,
  • 250g. varza alba,
  • 100g.rosii,
  • 150g.pasta de rosii,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 capatana usturoi,
  • 1 lingura otet,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 fir cimbru,
  • 100ml. ulei,
  • 500g.cartofi,
  • 5 linguri smantana,pentru servit,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

(5 portii):

1.Se transeaza antricotul si se bat feliile de carne pentru a le intinde putin.Se tavalesc prin faina si se prajesc in 50ml. ulei ,timp de 3 minute, pe ambele parti, la foc mare.Se scot feliile de carne din tigaie si se aseaza intr-un vas cu 2 foi de dafin, un fir de cimbru,sare si piper.Se toarna atata apa cat sa acopere carnea si se fierbe acoperit o ora si jumatate.Se adauga 1/2 din cantitatea de pasta de rosii si cateva picaturi de otet si se continua fierberea timp de 10 minute.

2.Se curata , se spala si se taie julien legumele.Se amesteca cu sare, piper , cateva picaturi de otet, 50ml. ulei, rosiile taiate cuburi , restul de pasta de rosii si se fierb cu sosul de pe feliile de carne timp de 30 minute.Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.

3.Feliile de carne se servesc cu legumele asezate deasupra pe fiecare felie.Se orneaza cu cate o jumatate de rosie oparita si curatata de pielita ,peste care se toarna 1 lingura de smantana.

4.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi natur si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise