Aperitiv cu de toate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-6 cartofi
  • 2-3 oua
  • 50 g salam uscat
  • 50 g toba/sunca presata
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza telemea (feta)
  • 1 rosie
  • 1 gogosar acru
  • cateva foi de salata verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja intr-un litru de apa rece, cu putina sare, 20 minute la foc mic. Puneti la fiert ouale in apa rece cat sa le acopere pentru ~5-6 minute de cand a inceput sa clocoteasca apa.

Intre timp taiati toate ingredientele felii subtiri si incepeti sa aranjati pe un platou foile de salata verde, feliute de rosii, mezelurile si branzeturile sub forma de diferite modele. Curatati ouale, taiati-le felii, sferturi sau jumatati, asezati-le pe platou. Decorati cu gogosari, frunze de salata, etc. Din salata verde ramasa preparati o salata cu dressing vinaigrette obtinut din ulei, otet, sare si zahar. Asezati cartofii fierti si salata langa platoul cu de toate.

Puteti imbogati aceste bunatati cu un sos de usturoi (gasiti aici mai multe retete proprii). Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise