Aperitiv cu gogosari

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Gogosari de marime potrivita,
  • otet din vin,
  • zahar,
  • ulei,
  • un catel de usturoi pentru fiecare gogosar,
  • sare.

Mod de preparare

Se spala gogosarii si se scot cu atentie cotoarele cu seminte. In ficare gogosar se pune un praf de sare si se lasa cam o jumatate de ora dupa care se adauga cate o lingurita de zahar, o lingurita de otet din vin, o lingurita de ulei si un catel de usturoi tocat. Gogosarii se asaza intr-o tava si se baga la cuptor cam o jumatate de ora atat cat sa se inmoaie. Se scot si se acopera cu un prosop de bucatarie pana se racesc un pic dupa care se aseaza in borcane de 700 de gr. unul peste altul presati cat se poate ca sa nu se rupa. Prin presare lichidul rezultat acopera toti gogosarii.Mie imi intra 5 bucati intr-un borcan. Borcanele se strang bine si se fierb in baie marina 20 min. din momentul cand a inceput sa fiarba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise