Ardei bulgaresti in otet

Reteta de ardei bulgaresti in otet. Cum se prepara reteta de ardei bulgaresti in otet.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ardei bulgaresti
  • 5-6 ardei iuti (optional)
  • 350 ml otet de vin alb de 9°
  • 700 ml apa
  • 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • 1 lingurita de zahar
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1 lingurita rasa de boabe de mustar

Mod de preparare

Reteta de ardei bulgaresi in otet o stiu de la mama, este una simpla, se face usor iar ardeii sunt foarte gustosi.

Eu am borcane mari, de 1,5 l dar, in alternativa pueti folosi doua de 800 g.

Asadar, sterilizam capacele si borcanele in care vom pune ardeii.

Spalam bine ardeii, ii lasam la scurs si ii asezam cat putem de bine in borcane alaturi de frunzele de dafin. Eu ii pun intregi dar, daca va place si va este mai usor, ii puteti taia rondele.

Intr-o craticioara punem la fiert apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar. Cand a inceput sa fiarba, turnati saramura in borcan cu grija. Asezati borcanul intr-o tava, sa nu se sparga.

Infiletati capacul, infasurati borcanul intr-un prosop gros de bucatarie si lasati-l la racit pana a doua zi.

Apoi il puteti depozita in camara pentru la iarna. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise