Ardei capia pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 Kg ardei capia cât mai roşii
  • 4 L apă
  • 1 L oţet din vin
  • 4 linguri de sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1/2 L ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Ardeii se spală bine ţi se usucă.

Apa cu oţetul şi cu condimentele se fierbe şi se lasă la răcit.

Ardeii capia se răjesc în uleişi se pun într-o sită la scurs.

Se aşeajă ardeii prăjiţi într-un borcan de murături iar peste ei se toarnă compoziţia de apă cu oţet care nu tebuie să se răcească de tot. Se complectează borcanul cu compoziţie de apă cu oţet după ce mai scade.

Se leagă borcanul cu celofan şi se desface iarna când la fripturi sau alte mâncăruri ne trebuie o salată.

Înainte de ai consuma, se curăţă ardeii de coajă.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise