Ardei capia pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 Kg ardei capia cât mai roşii
  • 4 L apă
  • 1 L oţet din vin
  • 4 linguri de sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1/2 L ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Ardeii se spală bine ţi se usucă.

Apa cu oţetul şi cu condimentele se fierbe şi se lasă la răcit.

Ardeii capia se răjesc în uleişi se pun într-o sită la scurs.

Se aşeajă ardeii prăjiţi într-un borcan de murături iar peste ei se toarnă compoziţia de apă cu oţet care nu tebuie să se răcească de tot. Se complectează borcanul cu compoziţie de apă cu oţet după ce mai scade.

Se leagă borcanul cu celofan şi se desface iarna când la fripturi sau alte mâncăruri ne trebuie o salată.

Înainte de ai consuma, se curăţă ardeii de coajă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise