Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1100 g ardei Kapia copt, curatat de coaja si seminte
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici.

Se pune putina sare grunjoasa pe fundul borcanului, apoi se adauga cateva fasii de ardei copt, putina sare si tot asa pana cand se umple borcanul, iar deasupra trebuie sa fie sare. Au rezultat 4 borcane de circa 400 g.

Se incalzesc cele 4 linguri de ulei (nu va faceti griji ca este prea putin pentru ca isi mareste volumul, astfel ca din 4 linguri s-au facut 12 linguri) - puteti sa-l testati cu o frimitura de paine si inseamna ca este gata atunci cand incepe sa o prajeasca. Se lasa sa se racoreasca circa jumatate de minut, apoi se pune in mod egal peste ardei. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Ardeiul copt se poate folosi la salate, aperitive, sosuri etc.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise