Ardei copti cu smantana

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg ardei capia
  • 500 g smantana
  • 2 linguri de faina
  • 100 g ulei
  • sare dupa gust
  • patrunjel

Mod de preparare

Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc mic in ulei. Intr-un bol se amesteca smantana cu faina pana se obtine o pasta omogena. Cand ardeii sunt prajiti usor se adauga smantana preparata cu faina. Se amesteca pe foc mic si cand se incorporeaza cu ardeii se adauga sare dupa gust. Cand inchidem focul adaugam patrunjel tocat marunt. Se pot servi ca garnitura la friptura de pasare sau simpli cu mamaliguta.

Reteta se poate prepara si cu ardei capia verzi, dar nu mai este atat de dulce.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise