Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-9 ardei grasi
  • 300 gr smantana
  • 3 oua
  • 3-4 catei usturoi
  • sare, faina, ulei
  • Reteta am preluat-o si testat-o din "Practic in bucatarie" de pe luna septembrie 2011.

Mod de preparare

Se coc ardeii si se lasa jumate de ora cu sare peste ei, dupa care se curata de pielita.

Se dau prin faina si prin 2 oua batute si se prajesc in tigaie ca pe orice pane.

Se perpara un sos din smantana cu un ou, cateii de usturoi curatati si feliati si sare dupa gust. Sosul se toarna peste ardeii pane care, in prealabil, sunt aranjati intr-o tavita mai inalta, astfel incat coditele lor sa ramana in afara (vezi poza).

Se da la cuptor pentru 20 de min si se serveste.

Atentie! E atat de gustos ca o sa va para rau ca nu ati facut-o in dubla cantitate!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise