Coaceţi ardeii( se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi).Îi închideţi
într-o pungă sau într-un vas acoperit pentru că aburii ajută la o curăţare mai uşoară.
Curăţaţi de coajă, scoateţi sâmburii, lăsaţi să se scurgă 1-2 ore într-o strecurătoare, presăraţi cu sare.
Puneţi ardeii în borcane până la 1 cm de margine.
Puneţi capacele : sterilizaţi-le într-o cratiţă punând apă rece până la ¾ din înălţimea borcanelor.Fierbeţi la foc mijlociu cam 1 oră.Lăsaţi în cratiţă până se răcesc.
Ştergeţi borcanele, le puneţi la păstrare în loc uscat şi întunecos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise