Ardei copti umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 persoane.
  • 4-5 ardei mari, grasi si carnosi.
  • 200g orez (eu am folosit basmati).
  • 1 ceapa mare.
  • 1 rosie mare.
  • frunze de patrunjel, busuioc, telina.
  • branza afumata.
  • parmezan
  • ulei , sare, piper,toate le folosim dupa gustul nostru.

Mod de preparare

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).

Se pun intr-un vas cu capac cu putina sare si se lasa sa transpire cam 15 minute. In acest fel se vor curata foarte usor.

Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orez si il fierbem cam 15 minute.Il dam deoparte sa se raceasca. Apoi punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit toata ceapa).

Dupa 2-3 minute se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic. Dupa ce s-a fiert si racit orezul si dupa ce l-am scurs bine de apa, umplem ardeii copti cu compozitia de orez cu ceapa calita,rosie,frunze de patrunjel tocate fin,busuiocul de asemeni tocat fin, telina data pe razatoarea mica si adaugam si branza afumata la urma.Dupa ce i-am asezat intr-o cratita punem pentru 15 minute cratita la cuptor la foc domol.Pofta buna!!!

Scuze ca nu am fost atenta la aceasta reteta si am lasat-o neterminata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise