Ardei c opti umpluti cu vinete

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 12 bucati ardei grasi verzi (pot fi si lunguieti)
  • - 1 kg de vinete
  • - 200 ml ulei, de preferat de masline
  • - 1 lamaie mare
  • - sare
  • - 1 lingurita rasa de zahar
  • - frunze proaspete de menta si busuioc (optional)
  • - 1 ceapa rosie (optional).

Mod de preparare

Spalam legumele. Coacem vinetele prin metoda clasica - de obicei eu folosesc o cratita mare de otel cu fund dublu. Cand sunt coapte le punem intr-un vas cu sita una langa alta, apoi incepem sa le decojim si le mutam in alt vas cu sita.

Curatam ardeii de cotoare, le scoatem semintele si ii spalam putin in inerior, apoi ii lasam la scurs cu gatul in jos. Daca au lamele mari in interior, le taiem si pe acelea, iar daca au parti stricate, le inlaturam in totalitate.

Coacem ardeii, avand grija sa-i rotim pe toate partile (chiar daca nu au codite, putem sa bagam degetele in interior si sa-i rotim). Cand sunt copti peste tot, ii scoatem intr-o cratita cu capac si presaram putina sare peste ei, apoi punem capacul inapoi. Acest lucru va face ca ei sa se inmoaie putin si cojile sa se desprinda foarte usor.

Lasam ardeii la racit, iar vinetele la fel, asteptand minim 30 de minute ca sa se scurga si sucul din vinete, el fiind amar.

Se toaca apoi vinetele, pe rand, inlaturand coditele, iar miezul tocat il punem intr-un bol.

Frecam vinetele cu un praf de sare, zaharul si zeama de la o lamaie mare, apoi incepem sa adaugam treptat, in firicel subtire, uleiul. Cand sunt gata, adaugam verdeata taiata foarte fin si un ardei copt taiat cubulete. In aceasta compozitie nu adaugam ceapa.

Cu o lingura, umplem ardeii cu salata de vinete avand grija sa nu-i rupem de tot (daca s-au rupt putin avem grija sa-i suprapunem pentru ca sunt flexibili si ii putem modela pana sunt calzi), apoi ii asezam intr-un vas cu capac si ii punem la frigider pentru minim 2-3 ore ca sa se raceasca.

Pentru servire, ii asezam pe un platou mic sau direct in farfurie si ornam cu frunze proaspete de menta si busuioc si inele de ceapa, de preferat rosie.

Aceasta combinatie este foarte gustoasa si aromata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise