Ardei copti umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • 4-5 ardei mari, grasi si carnosi
  • 200 g orez , 1 ceapa , 1 rosie mare
  • frunze de patrunjel, busuioc, telina
  • branza afumata (scamorzza)
  • parmezan , ulei , sare, piper

Mod de preparare

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).

Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15\'. In acest fel se vor curata foarte usor.

Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei.

Dupa 2-3 min se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa adaugam adaugam orezul. Il scurgem cam 3-4 minute inainte de timpul indicat pe pachet. Se scurge de de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.

Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse s i se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.

Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.

Eu i-am lasat pe foc 15\' si alte 10\' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.

Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise