Ardei cu tărhană

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 500 gr făină
  • 500 gr carne de porc sau pui
  • 10 ardei galbeni
  • 2 cepe
  • 200 ml ulei
  • 500 ml sos de tomate
  • sare
  • piper
  • vegenta
  • o legătură de țelină

Mod de preparare

Prepararea tărhanei:

3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă

până devine un aluat vârtos, apoi se dă prin răzătoare și se lasă la uscat pe un prosop.

Prepararea compoziției pentru ardei:

Se călește într-o oală o ceapă, apoi se adaugă tărhana și se călește cam 10 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă carnea de porc sau pui tăiată cubulețe mărunte și se adaugă și un ou bătut, apoi se amestecă toate și se adaugă sare, piper și vegeta după gust. Cu această compoziție se umple ardeii.

Prepararea sosului:

Se călește o ceapă cu puțin ulei și se adaugă sosul de tomate cu o lingură de faină, puțină sare și piper.

După ce s-au umplut ardeii se așează intr-o oală, dar înainte se pun frunzele de țelină mărunțite, apoi se adaugă sosul și se completează cu apă până sunt acoperiți, ca să poată să fiarbă bine.

Se servesc cu sosul in care s-au fiert.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise