Ardei gratinati la cuptor

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 ardei gras mai mare
  • 500g carne tocata amestec
  • 1\2pahar orez
  • 2 cepe
  • patrunjel,sare,piper,cimbru
  • 3 felii groase de paine muiate in lapte sau apa
  • 4-5 linguri pesmet
  • 1pahar de vin alb
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Taiati ardeii pe lungime,se spala,se sterg se dau deoparte;

Taiati ceapa marunt,puneti la calit cu ulei intr-o tigaie,cand incepe sa se coloreze adaugati orezul,amestecati si stingeti focul;

Dupa racire amestecati cu carnea tocata,patrunjel,painea stoarsa bine,ouale,sare,piper,cimbru;

Umpleti jumatatile de ardei,cu compozitia de carne,ii asezati intr-o tava,fiecare jumatate de ardei va fii presarat cu pesmet,presat cu podul palmei;

Deasupra, varsati un fir de ulei de masline,1\2 pahar vin alb si 1-2 pahar de apa;

Introduceti in cuptorul cald,timp de 1 1\2,decorati cu patrunjel proaspat tocat;

Se servesc cu 1-2 linguri din sosul ramas in tava!

Sfat: in timp ce ardeii coc in cuptor,cu o lingura luati sosul din tava si puneti peste ardei,repetati de2-3 ori!

Pofta mare!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise