Ardei iuti la borcan

Reteta de ardei iuti la borcan pentru iarna. Ardei iuti la borcan reteta simpla de conservare la rece, fara fierbere, fara conservanti.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei iuti
  • 1 lingurita de sare neiodata (pentru muraturi)
  • 1 lingurita de zahar
  • otet de 9 grade
  • un borcan de 400 ml

Mod de preparare

Reteta de ardei iuti la borcan o am de la mama. Pun ardeii iuti dupa reteta asta de ani de zile si sunt foarte buni, raman crocanti si se pastreaza perfect in camara.

Sunt perfecti intregi dar, daca va plac mai mult feliati, ii puteti conserva si asa dupa aceasta reteta.

Asadar, intai alegem ardei iuti sanatosi, proaspeti, fara pete sau loviti. Ii spalam bine si ii lasam la scurs intr-o sita, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.

Sterilizam borcanul si capacul, asezam ardeii cat mai bine in borcan, ca sa incapa cat mai multi.

Punem o lingurita de sare neiodata si una de zahar. Completam cu otet de 9 grade cat sa treaca peste ardei. Punem capacul si agitam bine cat sa se dizolve sarea si zaharul.

Conserva de ardei iuti la borcan este gata si o putem depozita in camara. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise