Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml apa
  • 500 ml otet
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 plic seminte de mustar
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura mare de miere de albine poliflora
  • 1/4 bucata telina
  • 4 cepe potrivite
  • frunze de dafin

Mod de preparare

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata fideluta, ceapa taiata julien, frunze de dafin si se lasa sa fierba pret de cateva minute, apoi se opreste focul, se trec ardeii prin aceasta compozitie, apoi se pun in borcane, se sigileaza si se dau la rece. Se pot servi dupa cel putin o saptamana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Pont: Lichidul ramas se pastreaza intr-o sticla cu dop pana se pregatesc gogosarii in otet sau chiar castravetii in otet, vor avea un gust placut de dulce iute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise