Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml apa
  • 500 ml otet
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 plic seminte de mustar
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura mare de miere de albine poliflora
  • 1/4 bucata telina
  • 4 cepe potrivite
  • frunze de dafin

Mod de preparare

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata fideluta, ceapa taiata julien, frunze de dafin si se lasa sa fierba pret de cateva minute, apoi se opreste focul, se trec ardeii prin aceasta compozitie, apoi se pun in borcane, se sigileaza si se dau la rece. Se pot servi dupa cel putin o saptamana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Pont: Lichidul ramas se pastreaza intr-o sticla cu dop pana se pregatesc gogosarii in otet sau chiar castravetii in otet, vor avea un gust placut de dulce iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise