Ardei si gogosari conservati pentru iarna

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg de ardei
  • 4 kg de gogosari
  • sare

Mod de preparare

Se coc 4 kg de ardei si 4 kg de gogosari se curata de pielita , cotor si seminte se spala sub jetul de apa se aseaza intr-un vas. Vasul se va pune pe aragaz si va fi lasat pana ce va da in clocot ( legumele vor fi lasate in sucul lor nu se adauga apa sau ulei).

Se adauga sare dupa gust nu prea sarate sa poata fi consumate in orice moment. Se pregatesc opt borcane de 800 g si se aseaza fasii de ardei intercaland si fasii de gogosari, la sfarsit se va adauga zeama ramasa cat sa acopere legumele din borcan. Se capseaza borcanele si se baga la cuptor in tava de aragaz unde se pune apa pentru sterlizare. Se lasa cam 20 de minute la sterlizat apoi se scot si se acopera cu prosoape de bucatarie pana se racesc.Reteta este foarte economica nu necesita ulei otet sau alte ingrediente si legumele se pastreaza foarte bine toata iarna. Nu este o reteta foarte sofisticata in schimb ofera garantia ca puteti consuma iarna legume gustoase - din care puteti prepara tocana , salate ....

P.S. Aceasi reteta de conservare o folosesc si la vinete sunt delicioase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise