Ardei umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10 ardei grasi ( cei mai frumosi din piata),
  • - o jumatate kg carne tocata ( vita, porc…),
  • - 2 oua,
  • - 1/5 kg rosii,
  • - 1 ceapa mare sau doua mai mici,
  • - o cesca de orez,
  • - 2 linguri bulion rosii. sare, piper, si alte condimente pe care le preferati…., cimbru, patrunjel, 2 foi dafin, smantana.

Mod de preparare

Se curata ardeii (spala, se scot cotoarele si semintele), ceapa se caleste in ulei la foc mic, se toaca verdeata.

Se amesteca carnea cu ceapa, ouale, orezul , cimbru, sare, piper, o lingura bulion. Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena. Se umplu ardeii, se capaces cu cu felii de rosii sau felii de morcovi. Dupa ce am terminat de umplut , ardeii se aseaza intr-o cratita, sprijiniti unul de altul, vertical, cu deschiderea in sus ca sa poata rasufla. Peste ei adaugam apa, pasta de rosii proaspete, sare, piper dupa gust, foi de dafin dupa care ii bagam la cuptor, sau ii punem pe plita la foc mic pana fierbe ardeiul. La sfarsit se presara patrunjel verde.

Se servesc fierbinti cu sau fara smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise