Ardei umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10 ardei grasi ( cei mai frumosi din piata),
  • - o jumatate kg carne tocata ( vita, porc…),
  • - 2 oua,
  • - 1/5 kg rosii,
  • - 1 ceapa mare sau doua mai mici,
  • - o cesca de orez,
  • - 2 linguri bulion rosii. sare, piper, si alte condimente pe care le preferati…., cimbru, patrunjel, 2 foi dafin, smantana.

Mod de preparare

Se curata ardeii (spala, se scot cotoarele si semintele), ceapa se caleste in ulei la foc mic, se toaca verdeata.

Se amesteca carnea cu ceapa, ouale, orezul , cimbru, sare, piper, o lingura bulion. Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena. Se umplu ardeii, se capaces cu cu felii de rosii sau felii de morcovi. Dupa ce am terminat de umplut , ardeii se aseaza intr-o cratita, sprijiniti unul de altul, vertical, cu deschiderea in sus ca sa poata rasufla. Peste ei adaugam apa, pasta de rosii proaspete, sare, piper dupa gust, foi de dafin dupa care ii bagam la cuptor, sau ii punem pe plita la foc mic pana fierbe ardeiul. La sfarsit se presara patrunjel verde.

Se servesc fierbinti cu sau fara smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise