Ardei umpluti cu ceafa afumata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9-10 ardei grasi mai maricei
  • 600 g ceafa de porc afumata
  • 150 g orez
  • 1-2 cepe, 1-2 morcovi tineri
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 300 ml bulion, 50 ml ketchup
  • 3 linguri faina, 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 2-3 rosii
  • sare, piper, paprika, 2-3 foi de dafin (optional 1 cub concentrat ciuperci sau cateva ciuperci champignon)
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete.

Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata fara a o praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele (ciupercile feliate) si lasati pana scade zeama. Puneti morcovul taiat bucati intr-un blender, mixati 2-3 secunde, adaugati cubuletele de ceafa si mai mixati 10-12 secunde. Puneti intr-un castron ceafa din blender, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat si ceea ce ati calit in tigaie. Omogenizati compozitia.

Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.

Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Adaugati foile de dafin si fierbeti ardeii la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.

In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca ~20 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.

Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise