Ardei umpluti cu orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg ardei, 400 g orez, 300 g ceapa, 300 g rosii, 1 kg sos tomat, 200 ml ulei, 2 legaturi verdeata, 20 g zahar, sare, piper, dupa gust.
  • Pentru sos: 750 ml suc de roşii, 100 g pastă de tomate, 150 ml vin, 50 g zahăr, 150 g unt, 20 g sare, puţin cimbru.

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare, se taie putin la virf si se spala; ceapa se curata, se spală, se taie marunt si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Se pune apoi orezul curatat, spalat si oparit (separat). De la rosiile curatate, spalate se opresc capacele pentru ardei, iar restul se taie felii pentru inabusit. Se adauga apoi sarea, piperul si zaharul. Se completeaza vasul cu apa necesara, se amesteca componentele si se pune vasul la cuptor pentru gratinare cca 20 minute. Se raceste, se adauga in amestec 1/2 din verdeata curatata, spalata si taiata marunt. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, se aplica capacul de rosie, se aranjeaza intr-o tava unsa cu grasime si se introduc la cuptor cca 20 minute. Se scot, se adauga sosul tornat si se rnai fierb inabusit la cuptor inca 15-20 minute, la foc moderat. Se servesc doi ardei la portie, cu sos si verdeata.

Pentru sos: Se dizolvă pasta de roşii în sucul de roşii şi se fierbe circa 10 minute. Se adaugă vinul, zahărul, cimbrul şi sarea continuând fierberea pînă când scade compoziţia. Untul se adaugă la sfirşitul fierberii, menţinîndu-se vasul acoperit. Se serveşte la preparate din carne, legume, paste făinoase, precum şi ca bază la formarea altor sosuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise