Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 8 portii)
  • 1kg de ardei grasi, 200 grame de orez, 2-3 rosii, 2-3 cepe, 1 morcov, 1 legatura verdeata, 5 linguri de ulei, 2 linguri de faina,sare, condimente dupa gust

Mod de preparare

Se spala orezul in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa rece. Se aleg cu grija ardeii, de dimensiune mijlicie, potriviti pentru umplut. Se curata cotoarele si se scutura de seminte,se curata si se spala ciupercil, morcovul si ceapa, se taie ciupercile cubulete sau felii iar ceapa si verdeata marunt,dai morcovul pe razatoarea mica, apoi se fierb ciupercile in apa usor sarata apoi se scurg in strecuratoare. Calesti 2 cepe in 3 linguri de ulei, adaugi morcovul, orezul bine scurs si ciupercile. L:e inabusi imprteuna timp de 5 minute, la foc mic, apoi se adauga sare si condimente duypa gust. Cu amestecul pregatit umplii ardeii si ii pui la fiert timp de 20 minute cu apa cat sa-i acopere. Intre timp se oparesc rosiile decojite si le inabusi intr-o tigaie, calesti ceapa ramasa in restul de ulei pana scad. Le pui intr-o cratita cu ardeii umpluti, torni faina dizolvata in 100 ml de apa si lasi sosul sa se ingroase. Servesti ardeii presarati cu verdeata fin tocata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise