Aripi,de pui,pane

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -cca 750 g aripi de pui
  • -6 catei de usturoi(batut)
  • -sare(dupa gust)
  • -1/2 lingurita de piper
  • -1 lingurita de boia dulce
  • -1/4 lingurita de boia iute
  • -2 linguri de soya sos,sarat
  • -2 linguri de vin rosu
  • -2 linguri de ketchup
  • -4 linguri de ulei de masline
  • -2 oua
  • -2 lingurite de mustar
  • -faina
  • -pesmet
  • -ulei,pt. prajit ( aripioarele)

Mod de preparare

Aripile(fara partea osoasa,care se arunca) se taie in 2,apoi se spala.

Se face o \"marinata\" din primele 9 ingrediente:usturoi,sare(daca e nevoie),piper,boia dulce,boia iute,soya sos,vin,ketchup,ulei de masline.

Se pun aripile in marinata asta si se lasa 5-6 ore;eu le las peste noapte(in frigider,acoperite).

A 2-a zi,se dau prin faina(una cite una),apoi le punem intr-un castron;turnam peste ele ouale amestecate bine cu mustarul,putina sare si putin piper;amestecam bine;

pe urma luam aripile,una cite una si le dam prin pesmet.

Cind toate aripile sint gata,le prajim;se pun,apoi pe un servetel absorbant.

Se servesc fierbinti cu diferite garnituri,salate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise