Aripioare de pui crocante

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 aripioare de pui (mici, sa se patrunda usor)
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr faina
  • 100 gr fulgi de porumb maruntiti
  • 2 oua
  • sare, piper, boia dulce, chilli
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) .

Ai nevoie de trei vase:

- in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina

- in al doilea bati ouale si pui sare si piper

- in al treilea amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati, pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de cutit de chilli. Fulgii ii poti sfarama punandu-i intr-o punga peste care treci cu facaletul sau in robot.

Aripioarele le speli si le stergi cu prosoape de hartie apoi le treci pe rand prin primul vas, apoi prin al doilea si prin al treilea. Le pui la prajit cand uleiul din tigaie e incins (cam 2 degete de ulei) si le lasi pana se rumenesc frumos (cam 10 minute), intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le scoti pe o farfurie cu servetele pentru a asborbi surplusul de ulei si eventual, le tamponezi deasupra cu inca un servet. Serveste-le cu salata, cu piure sau cu cartofi prajiti. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise