Aripioare in aluat crocant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui intregi
  • 2 oua
  • 1/2 cutie de bere blonda
  • faina cat sa iasa un aluat ca de clatite
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos picant de rosii:
  • 4 rosii potrivite bine coapte
  • 1 ceapa mai mica
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • sare
  • chili sau piper proaspat macinat

Mod de preparare

Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un praf de sare,cimbru si amestecam bine.Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie.Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt.Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru,sare,chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote.Daca vrem un sos mai fin,il trecem la final printr-o sita sau il punem in blender.Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise