Arroz de Lapas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g Lapas
  • 1 cana de orez
  • 4-5 betisoare fructe de mare
  • 1 ceapa
  • 3-4 catai de usturoi
  • 1 lingura de concentrat de tomate
  • 2 frunze dafin
  • 1 leg de coriandru verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Lapas(Patella) sunt din familia molustelor cu cochilia in forma de palarie "vietnamaza" si se gaseste pe stancile Oceanului Atlantic. E o molusca apreciata in bucataria portugheza si se prepara in zeci de feluri de retete.

Lapa se desprinde de stanca cand e reflux cu ajutorul unei pietre printr-o lovitura "soc", se spala, se fierbe in apa pana se desprinde de cochilie si se scoate intestinul de deasupra lapei.

Se poate inlocui in aceasta reteta cu succes, cu oricare molusca ce se gaseste in comert.

Se taie marunt ceapa si usturoii si se calesc impreuna cu frunzele de dafin intr-o cratita cu ulei de masline pana sticlesc.

Adaugam la ceapa, Lapas gata fierte, orezul si concentrat de tomate amestecand 2-3min la foc mare sa se patrunda bine aromele (orezul portugheza nu necesita sa stea in apa inainte de gateala). Adaugam apa fierbinte cat sa acopere orezul cu Lapas de 2 degete si fierbem la foc mediu 10min cat orezul sa fie "a la dente". Punem betisoarele de fructe de mare taiate in bucatele potrivite, coriandru verde taiat marunt, piper, sare dupa gust(sos picant optional) amestecam usor, tragem de pe foc, punem capacul si lasam sa odihneasca si sa se amestece aromele timp de 5-8min.

Se serveste cu salata verde si in compania unui pahar de vin alb demidulce rece ca gheata. Va urez pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise