baclava

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • 1 paharel vin alb
  • 1 lingurita cu unt
  • apa
  • 500 g migdale
  • 250g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 200 g unt
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca pt strudel,il lasi sa stea

din aluat se taie 25 bucatele

din fiecare se intinde 1 foaie

ungi tava cu unt si pui foile ,una cite una,stropindu-le cu unt si presarand pe fiecare foaie migdale pisate cu zahar si vanilie.

dupa ce s-au terminat foile torni unt fierbinte si le bagi la cuptor la foc moderat

din 1 kg zahar si 500ml apa faci un sirop, cind baclavaua este jumatate facuta,torni siropul si mai pui la cuptor

cind s-a racit o tai in bucatele

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise