Baclava

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • foi de placinta 350 gr.
  • miez de nuca 300 gr.
  • margarina 200 gr.
  • esenta de rom 200 ml
  • apa plata 200 ml
  • miere 150 gr.
  • zahar 250 gr.
  • o lingura de praf de scortisoara
  • 4 linguri de praf de cocos

Mod de preparare

Impartiti foile in trei parti;

Amestecati nucile cu scortisoara;

Impartiti amestecul de nuci si scortisoara in doua farfurii diferite;

Asezati prima treime de foi in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Puneti o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Asezati a doua treime de foi peste nuci, repetand procedeul anterior. Puneti foaie pe foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi adaugati a doua jumatate de nuci si apoi puneti ultima treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Puneti tava cu foi timp de 40 min. la frigider;

Incalziti cuptorul cat timp tava sta la frigider;

Scoateti tava de la frigider dupa terminarea celor 40 min. si taiati prajitura in portii egale;

Dupa portionare, puneti tava la cuptor pentru 30 minute;

Scoateti prajitura dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, fierbeti apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul micsorati focul, adaugati mierea si lasati sa dea din nou in clocot;

Stingeti focul si adaugati esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata turnati peste ea in mod uniform siropul preparat din miere, zahar si apa;

Lasati prajitura sa se raceasca si cand ajunge la temperatura camerei puneti-o la frigider;

Prajitura se consuma rece punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop si praf de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise