Balmoș

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g făină de mălai
  • 300 ml smântână grasă ( smântâna cu un procent scăzut de grăsime se va brânzi )
  • 100 ml lapte de bivoliță
  • caș de oaie
  • sare după gust

Mod de preparare

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert.

Când începe să fiearbă, adăugați făina de mălai și amestecați continuu. Este indicat să fierbeți mălaiul cel puțin 15 minute, chiar și la mămăliga obișnuită, astfel acesta va fi mai ușor de digerat. La final adăugați sarea.

Balmoșul este delicios servit cu urdă, brânză de burduf sau caș de oaie.

Nu-i așa că vă e poftă? :)

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise