Balmoș

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g făină de mălai
  • 300 ml smântână grasă ( smântâna cu un procent scăzut de grăsime se va brânzi )
  • 100 ml lapte de bivoliță
  • caș de oaie
  • sare după gust

Mod de preparare

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert.

Când începe să fiearbă, adăugați făina de mălai și amestecați continuu. Este indicat să fierbeți mălaiul cel puțin 15 minute, chiar și la mămăliga obișnuită, astfel acesta va fi mai ușor de digerat. La final adăugați sarea.

Balmoșul este delicios servit cu urdă, brânză de burduf sau caș de oaie.

Nu-i așa că vă e poftă? :)

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise