Bame grecesti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. bame
  • 125 gr. ulei(din samburi de struguri)
  • 2 buc. ceapa rosie de apa
  • 1/2 kg. rosii
  • otet de mere,sare si piper roz proaspat macinat
  • 1 lingurita faina(amidon alimentar)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasandu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara (eu le pasez la robot)si se toarna peste bame.Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de o lamaie si 1 lingurita de zahar brun. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei de masline extra virgin crud amestecat cu otet de mere dupa gust.Acest fel de mancare se serveste cald.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise