Bame grecesti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. bame
  • 125 gr. ulei(din samburi de struguri)
  • 2 buc. ceapa rosie de apa
  • 1/2 kg. rosii
  • otet de mere,sare si piper roz proaspat macinat
  • 1 lingurita faina(amidon alimentar)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasandu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara (eu le pasez la robot)si se toarna peste bame.Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de o lamaie si 1 lingurita de zahar brun. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei de masline extra virgin crud amestecat cu otet de mere dupa gust.Acest fel de mancare se serveste cald.Pofta buna !!!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise