Ingrediente
- 1 banana mare. potrivit de coapta, 3 cupe de înghetata de vanilie,
- sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici,
- 1-2 lingurite de nuci, 3 cirese glasate, 2-3 linguri de frisca.
- Sos de ciocolata: topesti 1/2 de pachet de unt, adaugi 1pahar
- de zahar fin, 2 oua si amesteci bine. Apoi adaugi 1 pahat de cacao si
- 2 pachetele de zahar vanilinat. Amesteci bine si ai sos de ciocolata!
- Sos de zmeura: Printr-o bucata de tifon mai gros si foarte curat
- storci ½ de kg de zmeura. Adaugi in zeama 1/4 1de vin alb mai dulce.
- Freci 4 galbenusuri cu 200 g zahar si le amesteci încet cu zeamade
- fructe. Pui totul într-o olicica si, pe marginea flacarii de la aragaz,
- bati amestecul cu un tel pâna creste ca o spuma.
- Sos de piersici: Mixezi binc 200 g de piersici decojite, din compot,
- pâna obtii un piure. Adaugi putina menta proaspata, tocata, apoi
- desavârsesti sosul cu un pic de miere. Usor si la îndemâna ...
Mod de preparare
Cureti banana de coaja, o tai pe lungime si pui cele doua
bucati într-o forma de desert ovala. Între cele doua jumatati
pui frisca si bulgarasii de înghetata. Pe fiecare bulgaras de
înghetata pui altfel de sos, apoi câte o cireasa. Presarie nuci
tocate si servesti imediat.