Banane cu rom

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 banane
  • 6 linguri unt
  • 5 linguri zahar tos
  • 150 ml rom
  • 100g nuci taiate
  • 1 baton scortisoara rupt

Mod de preparare

Intr-un vas termorezistent se presara scortisoara si nucile. Se asaza apoi bananele taiate in doua pe lungime si, peste ele, untul. Se presara deasupra zaharul si se stropesc bananele cu rom, apoi vasul se pune in cuptorul incalzit, la foc potrivit, ptr.20 min. Se tine vasul la cuptor pana se inmoaie bananele si se formeaza un sos caramel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise