Banane flambate

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 banane
  • 70g unt
  • 2 linguri coaja de portocala ras
  • 80g zahar
  • 150ml suc de portocale
  • sucul de la o limetta
  • 50ml lichior de portocale
  • 4 portii inghetata de vanilie
  • coaja de portocala si limetta
  • menta(ptr. decor).

Mod de preparare

Bananele se taie jumatati pe lung.Intr-o tigaie se incinge 1/2 din cantitatea de unt si se prajesc bananele.Se iau de pe foc.Restul de unt se incinge in alta tigaie, se adauga coaja rasa de portocala si zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor.Se completeaza cu suc de portocale si de limetta si se lasa sa fiarba sosul cam 3min.Se ia tigaia de pe foc si se pune lichiorul de portocale;se aprinde.Se acopera cu un capac pana se sting flacarile.Se adauga imediat in sos bananele.Pe fiecare farfurie se asaza banane ,sos si o portie de inghetata.Se orneaza cu coaja de portocala,coaja de limetta si menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise