Banane flambate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 banane
  • inghetata de vanilie
  • un paharel coniac.

Mod de preparare

Se decojesc bananele si se taie jumatati pe lungul acestora.Se pune pe foc potrivit o tigaie cu putin ulei (unt) in care se prajesc bananele pe ambele parti cu grija sa nu se rupa.Se scot pe o farfurie si se toarna peste ele coniacul si se aprinde cu un chibrit.Nu se lasa decat foarte putin sa arda pentru a nu se arde.Se stinge focul cu un prosop pus peste acestea.Se servesc pe farfurioare cu inghetata.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise